BLOG

Welcome to our blog! Here we collect recipes, tips and advice.


 • 07/11/2019 0 Comments
  Nordic Superfood sponsrar Danny Saucedo och dansarna i The Run(A)way show

  Nordic Superfood sponsrar Danny Saucedo och dansarna

  i The Run(A)way show på Gothia!
  Danny Saucedo som är ett stort fan av våra produkter tog tillfället i akt att bjuda in oss till hans nya show i Göteborg. Vi är stolta över att få sponsra Danny & dansarna med våra produkter så de håller sig friska, energifyllda och skadefria genom höstens shower

  Read More
 • 31/10/2019 0 Comments
  Honung & Havtorns Scrub

  Hemma-Spa med honungs-och havtorns scrub


  Det är lätt att huden blir torr när det blir kallare ute, och det många inte vet är att det är lättare att återfukta huden om man tar bort döda hudceller först. . Det finns mycket man kan göra själv av naturliga produkter och bara själva omvårdnaden om sig själv sänder positiva signaler till hjärnan, som ger lugn och tillfredställelse vilket sänker stresshormonet kortisol i kroppen. 

  Gör så här:
  Blanda lika delar honung, kokosolja och socker, en skvätt Råsaft Havtorn som innehåller höga halter C-vitamin som boostar kollagenproduktionen i huden. Skrubba kropp och ansikte i duschen eller kanske i en ångbastu!

  Read More
 • 23/10/2019 0 Comments
  Black currant cashew popsicle

  1,5 kopp cashewnötter, genomblöta 6 timmar (eller över natten) och tömmas

  1/2 kopp vatten
  6 msk lönnsirap
  2 msk svart vinbär råsaft
  1 msk färsk citronsaft
  Några björnbär att dekorera med

  Dekorera med björnbär. Blanda alla ingredienser i en blender tills de är superjämna. Häll smeten i formarna, lägg en pinne i var och frys i minst 4-5 timmar. Njut!

  Read More
 • 09/10/2019 0 Comments
  Kickstarta hösten med en detox!

  Kickstarta hösten med Easy Detox!


  Känner du att kroppen skulle behöva en omstart inför höstens utmaningar?
  Att detoxa hjälper dig att stärka ditt immunförsvar, rensa ut gifter, bli friskare och få vackrare och renare hy. En Detox-kur kan vara det som kroppen behöver för att komma i balans igen. Med Easy Detox boxen har du allt du behöver för att verkligen "avgifta" kroppen på ett skonsamt och faktiskt riktigt välsmakande sätt!


  "Att ge kroppen en riktig boost av vitaminer, mineraler och antioxidanter i form av de mest okomplicerade produkterna kan vara din bästa investering i dig själv den här hösten"


  Varför Easy Detox?
  En kort period med detox kan hjälpa dig bryta negativa vanor och göra det enklare att äta nyttigare. Det är ett bra sätt att vänja av kroppen från socker som lätt skapar ett beroende i kroppen vilket gör det mycket enklare att äta nyttigare efter en kur än det är innan. De flesta känner mycket mindre sockersug efter en kur och det är mycket lättare att välja nyttigare alternativ och sluta med småätandet.

  När man detoxar rensar man ut överflödiga slaggprodukter ur cellerna via lymfa, hud, andning, urin och avföring. Utsätter vi kontinuerligt våra kroppar för mycket industrimat eller annan processad mat, snabba kalorier, gifter och föroreningar blir det svårt för cellerna att bli av med slaggprodukterna. De avgiftas inte ordentligt och kroppen skräpas ner. Denna "nedskräpningen av kroppen" ökar risken för att bli sjuk
  Sjukdom är ytterst en reaktion på överbelastning i systemet, på inflammation och hämmat energiflöde.


  Easy Detox Box
  I boxen innehåller produkter för t.ex två tredagarsfasta i månaden
  x tre månader för två personer! Då har du även mycket produkter kvar att använda när din detox är slut, för att få in dina nya goda vanor i vardagen.  Read More
 • 09/10/2019 0 Comments
  ​Hitta energin med träning- och stärk din mentala hälsa!

  Hitta energin med träning-
  och stärk din mentala hälsa!


  Är du liksom många andra vid den här tiden på året sugen på att hitta tillbaka till träningen efter semestern? Vila och ledighet i alla ära men det är också lätt att tappa energin och känna sig trött och hängig när man har kommit ur sina goda vanor och rutiner. Faktum är ju också att träning har goda effekter på vår mentala hälsa, fler och fler ordinerar just träning på recept, då det är bevisat att rätt sorts motion för dig kan hjälpa dig ur depression och nedstämdhet.

  5 anledningar till varför träning
  och motion är bra för dig
  1. Du blir gladare!
  När du motionerar frigör kroppen endorfiner som gör att du känner dig euforisk och lycklig. Det är därför fysisk träning starkt rekommenderas till folk som lider av depression. Nu kanske du inte alls känner dig just deprimerad, men är du hängig och trött kan du lätt bota det med lite mer endorfin-påslag.

  2. Du blir mindre stressad
  Av samma anledning som du blir gladare är det just endorfinerna som hjälper till att sänka stresshormonet kortisol, vilket balanserar upp ditt sinne och minskar ångest och oro.

  3. Du får bättre självkänsla
  Om du har problem att acceptera dig själv, träna! Det hjälper dig att se dig själv i ett bättre ljus, och du kommer att må bättre. Du kommer också att projicera den bästa versionen av dig själv till andra.

  4. Du får bättre minne
  Träning och rörelse ökar produktionen av celler i hippocampus, som ansvarar för minne och inlärning. Du kommer ihåg saker mer effektiv och har mycket lättare för att lära dig olika saker.

  5. Du blir mycket mer produktiv
  Man kan ju tro att träning skulle göra dig mer trött, och att du då skulle prestera sämre på jobbet eller i andra aktiviteter, men det är ju faktiskt helt tvärtom! Träning hjälper dig att få mer energi och gör dig mer fokuserad och aktiv hela dagen.

  5 Tips för att komma igång med träningen


  1. Gör det du tycker är kul!
  Det är ju mycket lättare att skapa goda vanor med något man tycker är kul, att släpa sig iväg till något man egentligen inte vill fungerar inte i längden. Så vad tycker du är kul? Dans, cykling, löpning eller gym? Kanske gå med i ett korplag och spela fotboll, innebandy eller är långa skogspromenader din grej?

  2. Ta med en kompis
  Att ha någon att träna med gör det hela så mycket roligare och även svårare att dra sig ur när man har en bokad tid med någon. Med en träningskompis peppar man varandra och får kvalitetstid med varandra!

  3. Sätt mål
  Även om du inte vill göra en Iron Man inom ett år utan "bara" vill röra dig mer för att må bättre, så är det alltid gynnsamt att sätta upp mål, små som stora. Skriv upp exakt hur du vill att det ska kännas just för dig när du är harmonisk och balanserad.

  4. Utmana dig själv
  Du är mycket starkare än vad du tror- både mentalt och fysiskt! Så våga utmana dig själv, och väx som människa. Kanske kan du springa en liten bit under dina promenader, eller våga gå på det där passet som ser omöjligt ut. Vinsterna är många både för kroppen och själen!

  5. Varför?

  Sist men absolut inte minst behöver du ta reda på varför du vill börja/träna mer. Är det för att alla andra gör det och du känner att du måste? Eller för att du verkligen vill bli piggare, sänka stresshormoner i kroppen eller få bättre kondition och hjälpa hjärtat att må bra länge? Skriv ner ditt varför och använd det när du sätter dina mål, det behöver inte alls vara komplicerat, keep it simple!

  Read More
 • 09/10/2019 0 Comments
  Ta dig tid att varva ner under semestern

  Ta dig tid att varva ner under semestern


  Blir du också bombad just nu av löpsedlar om hur man toppar formen och liknande under semestern? Det kan säkert vara en toppentid för många att fokusera på träning och hälsa, men kan också bli ytterligare en stressfaktor och då bara öka mängden kortisol (stresshormon) och därmed får träningen bara en negativ effekt.Det är lätt att man faktiskt blir mer stressad under semestern, mycket förväntningar, resor, barn runt en hela tiden, middagar som skall ordnas, tankar omkring kroppens utseende och prestationskraven ökar i takt med att vädret kanske inte är perfekt… PUHHH!

  Få in en väldigt bra vana som kan göra stor skillnad på din hälsa och stress nivå.
  - Visste du att 70% av din energi kommer från din andning, om du inte andas djupt på en hel dag, så missar kroppen 5.000 liter syresatt blod - om dagen! Föreställ dig 5.000 mjölkpaket med syresatt blod som dina organ skall ha för att kunna fungera optimalt!

  Denna övning kan du göra vart som helst
  Se till att du drar dig undan stöket 10 min varje dag.
  Sätt dig eller ligg behagligt. Detta är DIN lyxterapi, egentid för själen och sinnet som också behöver lite semester.
  Fokusera på ditt andetag
  Ta djupa andetag under dagen andas genom näsan och räkna till 3 och andas ut genom näsan och räkna till 6.
  Tänk på något som du är tacksam för och något du ser fram emot.
  Lägg händerna på magen så att du känner att den sänks och höjs, inte i övre brösten.
  Utöver detta så gå långa promenader vid vatten eller i skog 3 gånger i veckan.
  Visste du att bara promenader kan öka din livslängd med flera år och din hjärna håller sig ung och frisk?

  Fakta Kortisol & binjurar
  Binjurarna har flera uppgifter, varav en av dem är att producera tillräckligt av stresshormonet kortisol. Kortisol frisätts vid stress, när vi äter saker som ökar vårt blodsocker, när vi tränar och när vi ska vakna på morgonen. Kortisol ser också till att hålla nere inflammationer och styr tarmens rörelser. Vid långvarig stress och för hög frisättning av stresshormonet kortisol, tänjer vi på binjurarnas funktion, och till slut orkar de inte längre frisätta de mängder med kortisol som krävs. Vid detta skede, har vi ofta svårt att vakna på morgonen, är morgontrötta, är trötta på eftermiddagen och/eller är kvällspigga. Vi har också sämre förmåga att klara av inflammationer, och om inflammation uppstår i kroppen, så behövs kortisol tillföras utifrån som kortison, då vi inte klarar att frisätta tillräckligt mycket på egen hand.

  Aromaterapi för att hjälpa våra organ
  Eteriska oljor är både doft och funktion och har sedan urminnes tider använts för att skapa parfymer och för sin naturmedicinska verkan. Du blandar dem själv i neutral kroppsolja, i bastuspann, i badet eller i aromalampa.
  Oljorma utvinns från en blommas blad, fruktens skal eller andra växtdelar och är fullpackade med läkande energi och ger växten dess doft, samt skyddar växten mot angrepp av bakterier och svampar.
  100 % äkta eteriska oljeblandningar för optimal effekt!

  Read More
 • 17/09/2019 0 Comments
  Red smoothie bowl

  Mix your favorite vegetables together with -

  2,5 dl coconut/cashew/oat or almond milk

  2 teaspoon RED berrypowder (lingonberry, red currant, cranberry)


  Top it with chufa crunch, coconut and fresh berries!

  Read More
 • 17/09/2019 0 Comments
  Sorbé ice cream with tea base

  2 teaspoon Detox te, C-vitamin te eller Bär te
  1 dl boiling water
  0,5 dl cold water
  0,5 dl Sugar
  0,5 dl Lemon juice


  How to do it:
  Put 2 teaspoons of tea in 1 dl boiling water and allow to soak for 5 minutes. Remove tea and add the sugar. Stir until the sugar has dissolved. When it has cooled completely, mix in lemon juice and 1 dl cold water. Allow to cool for 1 hour. Pour the tea mixture in a container and freeze at least 1 hour or until it has harden.

  Read More
 • 17/09/2019 0 Comments
  Chiavitamin water

  Make a easy and nautral enegry drink with chia seeds and berries! The super juice for better performance and blood circulation, filled with chia seeds that make the stomach satisfied and happy!


  2 teaspoons Rawjuice concentrate - Blueberry, Black currant, Lingonberry or Sea buckthorn.

  1 tablespoon Chia seeds

  2,5 dl Water

  Read More
 • 17/09/2019 0 Comments
  Black currant chia pudding

  Recipe for 1 serving

  1 teaspoon Black currant rawjuice concentrate

  1 teaspoon BLUE berry powder

  1,5 tablespoon Chia seeds
  1 dl (and a little extra when serving) Coconut milk
  1 teaspoon Honey

  1 pinch of Sea salt

  Little bit of pure Vanilla powder


  How to do it:

  Soak chia seeds in coconut milk together with vanilla, honey, BLUE berry powder and blueberry rawjuice concentrate. Stir and store in fidge at least 1 hour, but over night is even better. Place in a small bowl/cup and fill with a few tablespoons of cold coconut milk. Top with coconut flakes and BLUE berry powder.

  Read More
 • 17/09/2019 0 Comments
  Cold brew tea

  Did you know that you also can cold brew our tea?


  1,5 tbsp tea (Detox tea, Berry tea or C-vitamin tea)

  1 l cold water


  How to do it:
  Put the tea in a jug and fill it with water. Cover the jug with plastic and let cool in the fridge for at least 3 hours, but preferably overnight. When it’s done, filter away tea and pour in a glass with ice.

  Read More
 • 15/08/2019 0 Comments
  Collagen blissballs

  Ingredients for about 15 balls


  10 dates
  1/2 dl pumpkin seeds

  1/2 dl sunflower seeds

  1/2 dl oats
  1 tablespoon coconut oil (melted)

  3 tablespoon strong, cooled coffee
  3 tablespoon cocoa powder

  3 tablespoon Collagen Premium+

  1/2 dl soya/almond/rice milk

  1 pinch of sea salt


  How to do it:

  Mix all ingredients to an smooth mass in a food processor. Dip in melted chocolate and pimp with RED berry powder, coconut, cocoa, pistachios and such. Place in the fridge for a couple of hours. You can also store the balls in the freezer, and take them out a while before serving. If you are allergic to some of the seeds, they can of course be replaced.

  Read More
 • 15/08/2019 0 Comments
  Blue smoothie bowl

  1 serving


  2 teaspoons Blue berry powder
  1.5 cups of blueberries
  1.5 cups of raspberry
  1 passion fruit

  Top with granola, coconut, blueberry and Blue berry powder

  Read More
 • 15/08/2019 0 Comments
  Collagen rawballs

  This convenient recipe is made in just 5 minutes! Mix all ingredients in a kitchen machine or mixer:


  5 dates
  2 cups oatmeal
  2 tablespoons coconut oil 
  1 pinch of sea salt
  1 chocolate bar
  1 tsk Berry powder for dusting over

  Variations: ⠀
  Yellow balls: Chocolate with coffee and YELLOW berry powder
  Blue balls: Chocolate with coconut and Blueberry raw juice + BLUE berry powder

  Use your creativity and find your favorite!

  Read More
 • 15/08/2019 0 Comments
  Collagen healthdrink

  Recept för 1 liter


  2-3 tablespoons Nordic Superfood Black currant raw juice
  1-2 tbsp Nordic Superfood Collagen powder
  1 slice of lemon juice

  How to do it:
  Mix 1 liter of water with black currant raw juice and collagen powder. Squeeze in lemon juice. Serve with ice and lemon!

  Read More
 • 15/08/2019 0 Comments
  Yellow oatmeal

  Oatmeal for two people


  2 tsk sea buckthorn raw juice
  2 cups of herbal milk
  2 cups of coconut milk
  1 tablespoon maple syrup
  1 teaspoon vanilla powder
  1 cups sunflower seeds
  2 cups oatmeal
  1 pinch of sea salt

  How to do it:
  Mix plant milk, coconut milk, maple syrup, vanilla powder and sea buckthorn raw juice. Turn oatmeal and sunflower seeds together. Mix all liquids and dry ingredients together. Let porridge swell a little before distributing it in two bowls that can stand being in the fridge overnight. Serve with berries, sliced banana and Yellow berry powder!

  Read More
 • 15/08/2019 0 Comments
  Blue cashew popsicles

  Lavender & blueberry cashew popsicles


  1,5 cup cashews, soaked 6hrs (or overnight) and drained
  1/2 cup water
  1/2 tsp psyllium husks (optional, but makes the batter very creamy)
  6 tbsp maple syrup
  2 tbsp blueberry raw juice
  1 tbsp fresh lemon juice
  1 tbsp lavender flowers, finely ground

  Decorate with organic, edible flower sprinkles. Blend all ingredients in a high speed blender until super smooth. Pour the batter into popsicle moulds, put a stick in each and freeze for at least 4-5 hrs. Enjoy!

  Read More
 • 15/08/2019 0 Comments
  Blue meringues

  The recipe gives about 20 small meringues

  Meringue:
  2 egg whites
  125 g of sugar
  1 teaspoon lemon vinegar
  3 teaspoon Blue berry powder - blueberries, aronia, black currants


  How to do it:

  1. Set the oven to 150 degrees hot air.
  2. Beat the eggwhites until they start to foam. Then add the sugar little by little as you whip.
  3. Add the lemon vinegar and whisk until the mixture is shiny and gets stiff peaks.
  4. Aim in the berry powder and fold in.
  5. Distribute the meringue over a baking tray covered with baking paper. Top with some extra berry powder or dried flowers if you like.
  6. Turn the oven down to 100 degrees warm air as you insert the meringue. Let them stand for 45-60 minutes, before opening the oven door and allowing them to cool in the oven.

  Store at room temperature.

  Read More
 • 24/07/2019 0 Comments
  Yellow rawballs

  Gyllene, syrliga dadelbollar med havtorn, nypon, hallon och ingefära. Sötade med enbart dadlar eller tillsätt en liten mängd rå honung om du så önskar.

  Ingredienser för 15 bollar:
  2 msk Yellowpulver – havtorn, nypon, hallon
  10 st dadlar
  1/2 dl kokosflingor
  1 msk smält kokosolja/kakaosmör.
  1 krm torkad ingefära eller färsk riven
  1 krm havssalt
  1/2 citron zest
  ev. 1/2-1 tsk Honung.

  Gör så här:
  Blanda allt i en bunke. Rulla till små bollar i Yellow pulver.

  Read More
 • 24/07/2019 0 Comments
  Red Latte

  2 teaspoon Red, Blue, Green or Yellow berry powder

  2 dl warm Oat milk

  1 teaspoon Agave syrup

  Read More
 • 24/07/2019 0 Comments
  Blue Chiapudding

  Blue Chiapudding

  Read More
 • 24/07/2019 0 Comments
  Blueberry nice cream

  Ingredienser:

  1/2 tsk Bärpulver BLUE - blåbär, aronia, svarta vinbär

  1 dl Havreyoghurt

  1 skivad frusen banan
  1 tsk Råsaft Blåbär
  1 tsk honung


  Mixa havreyoghurt, banan och honung först, sen i med råsaft och blå pulver. Garnera med kakao nibs, färska blåbär och en dust av pulvret!

  Read More
 • 24/07/2019 0 Comments
  Collagen popsicles

  Creamy popsicles with collagen, raspberry & chia coconut popsicles! Makes about 8-10 popsicles.

  2 cups raspberries (frozen or fresh)
  2-3 tbsp maple syrup
  2 tbsp chia seeds
  1/2 vanilla bean, split open and seeds scraped out
  2 cups (500 ml) full-fat coconut milk
  2 tbsp Collagen Premium powder

  How to do it:

  Combine the raspberries with the maple syrup in a small saucepan. Cook over low heat for 4-5 minutes until the berries are soft, but not falling apart completely. Remove from the heat and let cool. Alternatively make a raw version by simply mashing the berries with the maple syrup. Add chia seeds and vanilla and let the seeds sit for 5-10 minutes to swell up a bit. Add Collagen powder. Stir in the coconut milk and carefully pour the mixture into your popsicle molds, making sure the berries are evenly distributed. Freeze for at least 4 hours.

  Read More
 • 24/07/2019 0 Comments
  Detox drink

  Text här

  Read More
 • 24/07/2019 0 Comments
  Blue Bliss Rawfoodballs

  Antioxidant boll med syrlig smak och god energi från kokos. Sötade med enbart dadlar eller tillsätt en liten mängd rå honung om du så önskar.

  INGREDIENSER:
  10 färska dadlar (urkärnade)
  1 dl kokos1 dl kokosolja
  3 dl havregryn
  2 msk Blue Bärpulver - blåbär, aronia, svarta vinbär

  Mixa dadlar, kokos, kokosolja och bärpulver, tillsätt lite vatten om det behövs. Rulla till bollar i valfri storlek, rulla i kokos eller bärpulver.

  Read More
 • 24/07/2019 0 Comments
  Yellow Almond butter

  Almond butter with chocolate topped with Yellow berry powder - sea buckthorn, rosehip & raspberry!

  100 grams salted almonds
  50 grams light chocolate
  25 grams dark chocolate
  1 tbsp coconut oil
  1 pinches vanilla powder

  Here's how: Melt the chocolate and mix everything carefully (with a stick mixer) to a smooth texture. Store in a refrigerator, but thaw before serving. Sprinkle over Yellow berry powder. Use as "nutella" on seedbread or other bread.

  Read More
 • 24/07/2019 0 Comments
  Green smoothie

  1 tsk Green bärpulver - brännässla, grönkål, mynta

  1 banan

  5-6 bitar frusen spenat

  1 liten bit ingefära

  ½ citron

  2,5 dl kokos/cashew/havre eller mandelmjölk

  1/2 avocado

  Read More
 • 24/07/2019 0 Comments
  Red smoothie

  Rubrik

  Read More
 • 24/07/2019 0 Comments
  Buckthorn beauty drink

  A beauty drink that enhances skin, hair and muscles and is anti-inflammatory. Nordic health rich in antioxidants, vitamins and minerals from the wild nordic nature. No sugar added.


  1 teaspoon YELLOW berry powder

  1 teaspoon Sea buckthorn rawjuice concentrate

  1 tablespoon Collagen Premium+

  1/2 dl Ecological apple juice

  1/2 Water


  How to do it:

  Add water and collagen, stir so that the collagen melts. Add the rest in and some ice cubs. Top with YELLOW berry powder and fresh mint.  Read More
 • 19/06/2019 - Linda Myrberg 0 Comments
  Collagen premium +

  Svar på alla dina frågor

  Read More
 • 17/06/2019 - Linda Myrberg 0 Comments
  Ystad Saltsjöbad, Skandinaviens bästa spa?

  Många frågar mig om mitt favoritspa i Skandinavien, och jag har 3-4 stycken jag verkligen tycker om. Ett av dem är Ystad Saltsjöbad, och här får ni veta varför!

  Read More

" Praesent sed pulvinar risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nunc tincidunt lacus sed fermentum condimentum. "

Tyler Ferguson

" Praesent sed pulvinar risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nunc tincidunt lacus sed fermentum condimentum. "

Tyler Ferguson