RECEPT

Här har vi samlat alla våra favorit recept, vare sig du är jätte hungrig eller bara lite sugen finns det garanterat ett recept här som kan hjälpa dig. Många av recepten går dessutom utmärkta att kyla eller frysa. Dela gärna med dig av ditt resultat på vår hashtag och tagga oss! 

#nordicsuperfood

INSTAGRAM

 • Kickstarta hösten med en detox!
  09/10/2019 0 Kommentarer
  Kickstarta hösten med en detox!

  Kickstarta hösten med Easy Detox!


  Känner du att kroppen skulle behöva en omstart inför höstens utmaningar?
  Att detoxa hjälper dig att stärka ditt immunförsvar, rensa ut gifter, bli friskare och få vackrare och renare hy. En Detox-kur kan vara det som kroppen behöver för att komma i balans igen. Med Easy Detox boxen har du allt du behöver för att verkligen "avgifta" kroppen på ett skonsamt och faktiskt riktigt välsmakande sätt!

  "Att ge kroppen en riktig boost av vitaminer, mineraler och antioxidanter i form av de mest okomplicerade produkterna kan vara din bästa investering i dig själv den här hösten"

  Varför Easy Detox?
  En kort period med detox kan hjälpa dig bryta negativa vanor och göra det enklare att äta nyttigare. Det är ett bra sätt att vänja av kroppen från socker som lätt skapar ett beroende i kroppen vilket gör det mycket enklare att äta nyttigare efter en kur än det är innan. De flesta känner mycket mindre sockersug efter en kur och det är mycket lättare att välja nyttigare alternativ och sluta med småätandet.

  När man detoxar rensar man ut överflödiga slaggprodukter ur cellerna via lymfa, hud, andning, urin och avföring. Utsätter vi kontinuerligt våra kroppar för mycket industrimat eller annan processad mat, snabba kalorier, gifter och föroreningar blir det svårt för cellerna att bli av med slaggprodukterna. De avgiftas inte ordentligt och kroppen skräpas ner. Denna "nedskräpningen av kroppen" ökar risken för att bli sjuk
  Sjukdom är ytterst en reaktion på överbelastning i systemet, på inflammation och hämmat energiflöde.

  Easy Detox Box
  I boxen innehåller produkter för t.ex två tredagarsfasta i månaden
  x tre månader för två personer! Då har du även mycket produkter kvar att använda när din detox är slut, för att få in dina nya goda vanor i vardagen.

  Läs mer
 • ​Hitta energin med träning- och stärk din mentala hälsa!
  09/10/2019 0 Kommentarer
  ​Hitta energin med träning- och stärk din mentala hälsa!

  Hitta energin med träning-

  och stärk din mentala hälsa!

  Är du liksom många andra vid den här tiden på året sugen på att hitta tillbaka till träningen efter semestern? Vila och ledighet i alla ära men det är också lätt att tappa energin och känna sig trött och hängig när man har kommit ur sina goda vanor och rutiner. Faktum är ju också att träning har goda effekter på vår mentala hälsa, fler och fler ordinerar just träning på recept, då det är bevisat att rätt sorts motion för dig kan hjälpa dig ur depression och nedstämdhet.

  5 anledningar till varför träning
  och motion är bra för dig
   

  1. Du blir gladare!
  När du motionerar frigör kroppen endorfiner som gör att du känner dig euforisk och lycklig. Det är därför fysisk träning starkt rekommenderas till folk som lider av depression. Nu kanske du inte alls känner dig just deprimerad, men är du hängig och trött kan du lätt bota det med lite mer endorfin-påslag.

  2. Du blir mindre stressad
  Av samma anledning som du blir gladare är det just endorfinerna som hjälper till att sänka stresshormonet kortisol, vilket balanserar upp ditt sinne och minskar ångest och oro.

  3. Du får bättre självkänsla
  Om du har problem att acceptera dig själv, träna! Det hjälper dig att se dig själv i ett bättre ljus, och du kommer att må bättre. Du kommer också att projicera den bästa versionen av dig själv till andra.

  4. Du får bättre minne
  Träning och rörelse ökar produktionen av celler i hippocampus, som ansvarar för minne och inlärning. Du kommer ihåg saker mer effektiv och har mycket lättare för att lära dig olika saker. 


  5. Du blir mycket mer produktiv
  Man kan ju tro att träning skulle göra dig mer trött, och att du då skulle prestera sämre på jobbet eller i andra aktiviteter, men det är ju faktiskt helt tvärtom! Träning hjälper dig att få mer energi och gör dig mer fokuserad och aktiv hela dagen.


  5 Tips för att komma igång med träningen


  1. Gör det du tycker är kul!
  Det är ju mycket lättare att skapa goda vanor med något man tycker är kul, att släpa sig iväg till något man egentligen inte vill fungerar inte i längden. Så vad tycker du är kul? Dans, cykling, löpning eller gym? Kanske gå med i ett korplag och spela fotboll, innebandy eller är långa skogspromenader din grej?

  2. Ta med en kompis
  Att ha någon att träna med gör det hela så mycket roligare och även svårare att dra sig ur när man har en bokad tid med någon. Med en träningskompis peppar man varandra och får kvalitetstid med varandra!

  3. Sätt mål
  Även om du inte vill göra en Iron Man inom ett år utan "bara" vill röra dig mer för att må bättre, så är det alltid gynnsamt att sätta upp mål, små som stora. Skriv upp exakt hur du vill att det ska kännas just för dig när du är harmonisk och balanserad.

  4. Utmana dig själv
  Du är mycket starkare än vad du tror- både mentalt och fysiskt! Så våga utmana dig själv, och väx som människa. Kanske kan du springa en liten bit under dina promenader, eller våga gå på det där passet som ser omöjligt ut. Vinsterna är många både för kroppen och själen!

  5. Varför?
  Sist men absolut inte minst behöver du ta reda på varför du vill börja/träna mer. Är det för att alla andra gör det och du känner att du måste? Eller för att du verkligen vill bli piggare, sänka stresshormoner i kroppen eller få bättre kondition och hjälpa hjärtat att må bra länge? Skriv ner ditt varför och använd det när du sätter dina mål, det behöver inte alls vara komplicerat, keep it simple!


  Läs mer
 • ​Ta dig tid att varva ner under semestern
  09/10/2019 0 Kommentarer
  ​Ta dig tid att varva ner under semestern

  Ta dig tid att varva ner under semestern


  Blir du också bombad just nu av löpsedlar om hur man toppar formen och liknande under semestern? Det kan säkert vara en toppentid för många att fokusera på träning och hälsa, men kan också bli ytterligare en stressfaktor och då bara öka mängden kortisol (stresshormon) och därmed får träningen bara en negativ effekt.Det är lätt att man faktiskt blir mer stressad under semestern, mycket förväntningar, resor, barn runt en hela tiden, middagar som skall ordnas, tankar omkring kroppens utseende och prestationskraven ökar i takt med att vädret kanske inte är perfekt… PUHHH!


  Få in en väldigt bra vana som kan göra stor skillnad på din hälsa och stress nivå.
  - Visste du att 70% av din energi kommer från din andning, om du inte andas djupt på en hel dag, så missar kroppen 5.000 liter syresatt blod - om dagen! Föreställ dig 5.000 mjölkpaket med syresatt blod som dina organ skall ha för att kunna fungera optimalt!


  Denna övning kan du göra vart som helst
  Se till att du drar dig undan stöket 10 min varje dag.
  Sätt dig eller ligg behagligt. Detta är DIN lyxterapi, egentid för själen och sinnet som också behöver lite semester.
  Fokusera på ditt andetag
  Ta djupa andetag under dagen andas genom näsan och räkna till 3 och andas ut genom näsan och räkna till 6.
  Tänk på något som du är tacksam för och något du ser fram emot.
  Lägg händerna på magen så att du känner att den sänks och höjs, inte i övre brösten.
  Utöver detta så gå långa promenader vid vatten eller i skog 3 gånger i veckan.
  Visste du att bara promenader kan öka din livslängd med flera år och din hjärna håller sig ung och frisk?


  Fakta Kortisol & binjurar
  Binjurarna har flera uppgifter, varav en av dem är att producera tillräckligt av stresshormonet kortisol. Kortisol frisätts vid stress, när vi äter saker som ökar vårt blodsocker, när vi tränar och när vi ska vakna på morgonen. Kortisol ser också till att hålla nere inflammationer och styr tarmens rörelser. Vid långvarig stress och för hög frisättning av stresshormonet kortisol, tänjer vi på binjurarnas funktion, och till slut orkar de inte längre frisätta de mängder med kortisol som krävs. Vid detta skede, har vi ofta svårt att vakna på morgonen, är morgontrötta, är trötta på eftermiddagen och/eller är kvällspigga. Vi har också sämre förmåga att klara av inflammationer, och om inflammation uppstår i kroppen, så behövs kortisol tillföras utifrån som kortison, då vi inte klarar att frisätta tillräckligt mycket på egen hand.


  Aromaterapi för att hjälpa våra organ
  Eteriska oljor är både doft och funktion och har sedan urminnes tider använts för att skapa parfymer och för sin naturmedicinska verkan. Du blandar dem själv i neutral kroppsolja, i bastuspann, i badet eller i aromalampa.
  Oljorma utvinns från en blommas blad, fruktens skal eller andra växtdelar och är fullpackade med läkande energi och ger växten dess doft, samt skyddar växten mot angrepp av bakterier och svampar.
  100 % äkta eteriska oljeblandningar för optimal effekt!


  Läs mer
 • ​3 snabba och enkla tips för en njutningsfull OCH hälsosam sommar!
  09/10/2019 0 Kommentarer
  ​3 snabba och enkla tips för en njutningsfull OCH hälsosam sommar!

  3 snabba och enkla tips för en njutningsfull OCH hälsosam sommar!


  Känner du att det kan vara svårt att leva hälsosamt under semestern? Här kommer 3 enkla tips för att njuta av sommar och ledighet samtidigt som du tar hand om dig och din hälsa!

  1. Hemma-Spa med honungsscrub
  Utnyttja tiden på bästa sätt under semester och ta hand om dig själv. Det finns mycket man kan göra själv av naturliga produkter och bara själva omvårdnaden om sig själv sänder positiva signaler till hjärnan, som ger lugn och tillfredställelse vilket sänker stresshormonet kortisol i kroppen. Gör så här:
  Blanda lika delar honung, kokosolja och socker
  (ha med fördel i en skvätt Råsaft Havtorn ) som innehåller höga halter C-vitamin som boostar kollagenproduktionen i huden. Skrubba kropp och ansikte i duschen, ångbastu eller varför inte ute i naturen i en sjö?

  2. Gå ut i naturen!
  Det finns många teorier om varför skogen är så nyttig för oss. Vissa tror att det är fytonciderna som alla växter ger ifrån sig som har en avslappnande effekt. En annan teori är att skogspromenader kan väcka känslor av förundran – något som ska kunna ha hälsosamma effekter, liknande de som märks hos astronauter som ser jorden från rymden.
  En japansk studie från 2010 visar att skogspromenader kan sänka ditt blodtryck, hjärtrytm och nivåer av stresshormonet kortisol i saliv. Betydligt mer än om du rör dig i stadsmiljö. Andra studier har även visat att en längre vistelse i skogen kan förbättra vårt immunförsvar genom att öka antalet vita blodkroppar markant. Så unna dig en härlig skogspromenad, stanna upp och ta några riktigt djupa andetag och känn hur lungorna fylls av massa syre.

  3. Ät från naturen
  ”Allt som våra kroppar behöver, har naturen skänkt oss rikligt av”,
  myntades av Dr. Sebastian Kneipp, som levde på 1800 –talet och som är fadern till hela vår kurortstradition. Det är mer aktuellt än någonsin. Alternativen och tillgången till processad mat som innehåller alldeles för mycket salt, socker och transfetter ökar hela tiden.
  Väljer du att äta naturligt undviker du direkt att få i dig det som gör att vi med hög risk utvecklar fetma, hjärt-kärlsjukdomar och diabetes. Så ta tillfället i akt att plocka bär under skogspromenaden, vill du ta en enklare väg att få i dig alla de vitaminer och mineraler som finns i bär och grönsaker, kolla in våra högkoncentrerade bärpulver, vilken färg är du?

  Läs mer
 • Red smoothie bowl
  17/09/2019 0 Kommentarer
  Red smoothie bowl

  Mixa dina favoritgrönsaker tillsammans med -

  2,5 dl kokos/cashew/havre eller mandelmjölk

  2 tsk RED bärpulver (lingon, röda vinbär, tranbär)


  Toppa med chufa chrunch, kokos och färska bär!

  Läs mer
 • Sorbé glass med te bas
  17/09/2019 0 Kommentarer
  Sorbé glass med te bas

  2 tsk Detox te, C-vitamin te eller Bär te
  1 dl kokande vatten
  0,5 dl kallt vatten
  0,5 dl Socker
  0,5 dl Citron juice

  Gör så här:
  Lägg teet i 1 dl kokande vatten och låt dra i 5 minuter. Ta bort teet och addera sockret. Blanda tills sockret har löst upp sig i vattnet. När det har svalnat helt, blanda i citron juice samt 1 dl kallt vatten. Låt svalna i 1 timme. Häll te bladningen i en container och frys in minst 1 timme eller tills det har stelnat.

  Läs mer
 • Chiavitamin vatten
  17/09/2019 0 Kommentarer
  Chiavitamin vatten

  Gör en lätt och naturlig energi dryck med chiafrön och äkta bär! Superjuicen för bättre prestation och blodcirkulation, fylld med chiafrön som gör magen mätt och glad!


  2 tsk Rawjuice koncentrat - Blåbär, Svarta vinbär, Lingon eller Havtorn.

  1 msk Chiafrön

  2,5 dl Vatten

  Läs mer
 • Svarta vinbär chiapudding
  17/09/2019 0 Kommentarer
  Svarta vinbär chiapudding

  Recept för 1 portion
  1 tsk Svart vinbär rawjuice koncentrat

  1 tsk BLUE bärpulver
  1,5 msk Chiafrön
  1dl (+lite extra vid servering) Kokosmjölk

  1 tsk flytande honung1 krm havsalt
  Lite äkta vaniljpulver

  Gör så här:
  Blötlägg chiafrön i kokosmjölk tillsammans med vanilj, honung, BLUE bärpulver och blåbär rawjuice koncentrat. Rör runt och låt stå i minst 1h, men gärna över natten. Lägg upp i en liten skål/kopp och fyll på med några matskedar kall kokosmjölk. Toppa med kokosflingor och BLUE bärpulver.

  Läs mer
 • Kallbryggt te
  17/09/2019 0 Kommentarer
  Kallbryggt te

  Visste du att du även kan kallbygga vårt te?


  1,5 tsk te (Detox te, Bär te eller C-vitamin te)
  1 l kallt vatten

  Gör så här:
  Lägg teet i en kanna och fyll på med 1 liter vatten. Täck över med lite plastfolie och låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten. När det är färdigt, sila bort te och häll upp i ett glas med is.

  Läs mer
 • Collagen blissballs
  15/08/2019 0 Kommentarer
  Collagen blissballs

  Ingredienser till ca 15 bollar

  10 dadlar
  1/2 dl pumpafrön
  1/2 dl solrosfrön
  1/2 dl havregryn
  1 msk kokosolja ( smält)
  3 msk starkt, svalt kaffe
  3 msk kakaopulver
  3 msk Collagen Premium+
  1/2 dl soja/mandel/rismjölk
  1 krm havssalt

  Gör så här:
  Mixa alla ingredienser till en jämn massa i en matberedare. Forma till jämnstora bollar. Gör gärna små, då de är mäktiga och så blir det fler bollar. Doppa i smält chockad och pimpa med RED pulver eller blommor, kokos, kakao, pistagenöt m.m. Ställ in i kylen ett par timmar. Du kan också förvara bollarna i frysen, och ta fram en stund innan servering. Om man är allergisk mot några av fröna, kan de självklart bytas ut.

  Läs mer
 • Blue smoothie bowl
  15/08/2019 0 Kommentarer
  Blue smoothie bowl

  1 portion


  2 tsk blue bärpulver
  1,5 dl blåbär
  1,5 dl hallon
  1 passionsfrukt

  Toppa med granola, kokos, blåbär och blue bärpulver

  Läs mer
 • Collagen rawbollar
  15/08/2019 0 Kommentarer
  Collagen rawbollar

  Detta smidiga recept görs på bara 5 minuter! Mixa alla ingredienser i en köksmaskin eller mixer:


  5 dadlar
  2 dl havregryn
  2 tsk kokosolja

  1 krm havssalt
  1 choklad kaka

  1 tsk bärpulver för att strö över


  Variationer: 

  Yellow balls:  Choklad med kaffe och YELLOW bärpulver

  Blue balls: Choklad med kokos och blåbär rawjuice koncentrat + BLUE bärpulver

  Använd din kreativitet och hitta din favorit!

  Läs mer
 • Collagen hälsodryck
  15/08/2019 0 Kommentarer
  Collagen hälsodryck

  Recept för 1 liter


  2-3 msk Nordic Superfood Svarta vinbär råsaft
  1-2 msk Nordic Superfood Collagen Premium+ pulver
  1 klyfta citronsaft

  Gör så här:
  Blanda 1 liter vatten med svarta vinbär råsaft och kollagen pulver. Pressa i citronsaft. Kyl och servera med is!

  Läs mer
 • Yellow gröt
  15/08/2019 0 Kommentarer
  Yellow gröt

  Gröt för 2 personer


  2 tsk havtorn råsaft
  2 dl växtbaserad mjölk
  2 dl kokosmjölk
  1 msk lönnsirap
  1 tsk vaniljpulver
  1 dl solrosfrön
  2 dl havregryn
  1 nypa havssalt

  Gör så här:
  Blanda växtmjölk, kokosmjölk, lönnsirap, vaniljpulver och havtorn råsaft. Vänd havre och solroskärnor tillsammans. Blanda flytande och torra ingredienser tillsammans. Låt gröt svälla lite innan du fördelar den på två skålar som kan stå i kylen över natten. Servera med bär, skivad banan och Yellow bärpulver!

  Läs mer
 • Blue cashew pinnglass
  15/08/2019 0 Kommentarer
  Blue cashew pinnglass

  Lavender & blåbär chasewnötter pinnglass


  1,5 kopp cashewnötter, genomblöta 6 timmar (eller över natten) och tömmas
  1/2 kopp vatten
  1/2 tsk psylliumskal (valfritt, men gör glassen väldigt krämig)
  6 msk lönnsirap
  2 msk blåbär råsaft
  1 msk färsk citronsaft
  1 msk lavendelblommor, finmalda

  Dekorera med organiska, ätbara blommor. Blanda alla ingredienser i en blender tills de är superjämna. Häll smeten i formarna, lägg en pinne i var och frys i minst 4-5 timmar. Njut av!

  Läs mer
 • Blue maränger
  15/08/2019 0 Kommentarer
  Blue maränger

  Receptet ger ca 20 små maränger

  Maräng:
  2 äggvitor
  125 g socker
  1 tsk citron vinäger
  3 tsk Blue bärpulver - blåbär, aronia, svarta vinbär

  Gör så här:
  1. Ställ in ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Vispa äggvitorna tills de börjar skumma. Tillsätt sedan sockret lite i taget medans du vispar.
  3. Tillsätt citronvinäger och vispa tills blandningen är blank och blir styva toppar.
  4. Sikta i bärpulvret och vik in det.
  5. Fördel marängen över en bakplatta täckt med bakpapper. Toppa med lite extra bärpulver eller torkade blommor om du vill.
  6. Ställ ner ugnen till 100 grader varm luft när du sätter in maräng. Låt dem stå i 45-60 minuter innan du öppnar ugnsluckan och låter dem svalna i ugnen.

  Förvara i rumstemperatur.

  Läs mer
 • ​Yellow rawbollar
  24/07/2019 0 Kommentarer
  ​Yellow rawbollar

  Gyllene, syrliga dadelbollar med havtorn, nypon, hallon och ingefära. Sötade med enbart dadlar eller tillsätt en liten mängd rå honung om du så önskar.


  Ingredienser för 15 bollar: 

  2 msk Yellowpulver – havtorn, nypon, hallon

  10 st dadlar

  1/2 dl kokosflingor

  1 msk smält kokosolja/kakaosmör.

  1 krm torkad ingefära eller färsk riven

  1 krm havssalt

  1/2 citron zest

  ev. 1/2-1 tsk Honung.


  Gör så här:

  Blanda allt i en bunke. Rulla till små bollar i Yellow pulver.


  Läs mer
 • Red Latte
  24/07/2019 0 Kommentarer
  Red Latte

  2 tsk Red, Blue, Green eller Yellow bärpulver
  2 dl varm Havremjölk
  1 tsk Agave sirap

  Läs mer

Videor