Collagen Premium+
Mikrohydraliserat marint proteinpulver

SKIN » NAILS » HAIR » JOINTS » GUT

» Dokumenterad effekt mot rynkor och celluliter

 » Främjar tarmhälsan

» Mer smidiga leder och bindväv

» Synligt resultat efter bara 8 veckor

Skönhet

Vår hud består till 75% av kollagen och när vi åldras så minkar kollagenet - huden blir mindre elastisk och vi får rynkor.
Collagen Premium™
– Ökar hudens elasticitet och fasthet
– Reducerar rynkor och fina linjer
– Förbättrar hudens yta,
– Ger starkare naglar
– Bättre hårkvalitet
Från 25-års åldern förlorar den mänskliga kroppen förmågan att återskapa kollagen och vi behöver tillskott för att upprätthålla den egna produktionen.

Motion

Kroppens senor och ligament består av cirka 85% kollagen, medans vår benvävnad av 80%. Ett intag av kollagen bromsar därför nedbrytningen och åldrandet av leder.

För dig som tränar har kollagenet en fördel då det går direkt ut i musklerna och de cellulära processerna. Collagen Premium™ är ett hydrolyserat protein i peptidform. Det vill säga att kroppen behöver inte bryta ned uppdelat i kortare kedjor av aminosyror.

Hälsa

Glycin som ingår i kollagenpeptider är hämmade neurotransmittor och lugnar nervsystemet, minskar stress, ångest och bättre sömnkvalitet.

Glycin hjälper också till att lansera hormoner genom att hämma produktionen av östrogen överskott. Överskott av östrogen kopplas ofta till viktökning, diabetes och ökad risk för bröstcancer. Glycin hjälper även kroppen att upprätthålla hälsosamma blodsockernivåer genom att reglera insulinets förmåga att bearbeta glukos som energi istället för att lagra den som fett. Kollagen ökar blodcirkulationen och kan minska mängden och utseendet på celluliter.

Hälsopåståenden 

 

» Kollagen bidrar till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder. 

» Kollagen bidrar till att bibehålla normal bindväv. 

» Medverkar till att upprätthålla kroppens egna kollagenbildning i huden och bidrar till att förbättra hudens struktur och motverka rynkor och slapp hud. 


» Kollagenbrist kan orsaka muskelvärk och ledproblem.

Vi rekommenderar ett dagligt intag på 1-2 matskedar (5-10 g) den första/ månaden. Därefter 1 matsked dagligen. Produkten är tillverkad i Norge av fiskskinn (vildfångad, norskt torsk). Smak neutral. Använd Collagen Premium+ pulver dagligen som del av en mångsidig kost och en sund livsstil.

Näringsinnehåll /100g:

Energi, beräknad 1593 kj / 381 kcal, Protein 99,6g, Kolhydrater 0.2g, Sockerarter 0.2g, Fett 0.00g, Salt 0.00g

Våra produkter med Collagen Premium+

Vill du läsa mer om kollagen?