Hälsofördelar

Är du intresserad av att läsa mer om vad superfood kan göra för dig? Nedan kan du läsa mer om vad dom olika blandningarna innebär för din framtida hälsa och välbefinnande.

Så går det till

skog

Skog

Uppe i de nordiska skogarna växer bären helt vilt i en orörd natur. Kombinationen av de långa vintrarna och 24 timmars solljus under sommaren, fyller bärväxterna med extra antioxidanter och vitaminer. Antioxidanten antocyanin från våra blåa bär förstärker C vitaminets förmåga att bilda kollagen samt stärker vävnaden kring kollagen, vilket leder till smidigare hud.

hand håller i röda bär

Klimatsmart

Vi värnar om miljön! Varför ska man transportera frukt och grönt från andra sidan jorden - när världens starkaste fauna växer här i Norden. Tänk på att tillverkningssätten vid odling eller annan framställning oftast är den enskilt största energiboven och därmed orsaken till växthusgaser, betydligt mer än exempelvis transporter. 

raw food blåbär

Rawfood torkat

Framställt av nyskördade vilda hela bär som torkas vid låga temperaturer under 2-3 dagar för att inte förstöra de känsliga vitala ämnena, så kallad Rawfood. All biologisk näring från bäret tas tillvara, från skal, fruktkött, saft och frön. Nordic Superfood är den rena råvaran - inget annat!

 

Varför ska jag välja Nordic Superfood?

Tidsbrist är den största hälsoboven idag, folk är stressade och har inte tid att vara hälsosamma. Den dåliga maten är otroligt lättillgänglig och billig.  Dessutom innehåller maten vi äter idag ca. 50% mindre näring än förr i tiden.  Utmaningen är att få i sig tillräckligt med anti oxidanter, mineraler och vitaminer. Bär och växter som växter vilt i Norden har extremt mycket högre halter av av antioxidanter och vitaminer än några andra bär i världen. Med Nordic Superfood produkter kan man lätt sätt få i sig dessa vitaminer, proteiner och mineraler. 1 tsk pulver eller råsaft motsvarar ca. 100 bär. Enkelt att använda i ett glas vatten, på yoghurt, i smoothies eller gröt.

Läs mer om...