Blogg

Välkommen till vår blogg! Här samlar vi tips och råd.


 • Kickstarta hösten med en detox!
  09/10/2019 0 Kommentarer
  Kickstarta hösten med en detox!

  Kickstarta hösten med Easy Detox!


  Känner du att kroppen skulle behöva en omstart inför höstens utmaningar?
  Att detoxa hjälper dig att stärka ditt immunförsvar, rensa ut gifter, bli friskare och få vackrare och renare hy. En Detox-kur kan vara det som kroppen behöver för att komma i balans igen. Med Easy Detox boxen har du allt du behöver för att verkligen "avgifta" kroppen på ett skonsamt och faktiskt riktigt välsmakande sätt!

  "Att ge kroppen en riktig boost av vitaminer, mineraler och antioxidanter i form av de mest okomplicerade produkterna kan vara din bästa investering i dig själv den här hösten"

  Varför Easy Detox?
  En kort period med detox kan hjälpa dig bryta negativa vanor och göra det enklare att äta nyttigare. Det är ett bra sätt att vänja av kroppen från socker som lätt skapar ett beroende i kroppen vilket gör det mycket enklare att äta nyttigare efter en kur än det är innan. De flesta känner mycket mindre sockersug efter en kur och det är mycket lättare att välja nyttigare alternativ och sluta med småätandet.

  När man detoxar rensar man ut överflödiga slaggprodukter ur cellerna via lymfa, hud, andning, urin och avföring. Utsätter vi kontinuerligt våra kroppar för mycket industrimat eller annan processad mat, snabba kalorier, gifter och föroreningar blir det svårt för cellerna att bli av med slaggprodukterna. De avgiftas inte ordentligt och kroppen skräpas ner. Denna "nedskräpningen av kroppen" ökar risken för att bli sjuk
  Sjukdom är ytterst en reaktion på överbelastning i systemet, på inflammation och hämmat energiflöde.

  Easy Detox Box
  I boxen innehåller produkter för t.ex två tredagarsfasta i månaden
  x tre månader för två personer! Då har du även mycket produkter kvar att använda när din detox är slut, för att få in dina nya goda vanor i vardagen.

  Läs mer
 • ​Hitta energin med träning- och stärk din mentala hälsa!
  09/10/2019 0 Kommentarer
  ​Hitta energin med träning- och stärk din mentala hälsa!

  Hitta energin med träning-

  och stärk din mentala hälsa!

  Är du liksom många andra vid den här tiden på året sugen på att hitta tillbaka till träningen efter semestern? Vila och ledighet i alla ära men det är också lätt att tappa energin och känna sig trött och hängig när man har kommit ur sina goda vanor och rutiner. Faktum är ju också att träning har goda effekter på vår mentala hälsa, fler och fler ordinerar just träning på recept, då det är bevisat att rätt sorts motion för dig kan hjälpa dig ur depression och nedstämdhet.

  5 anledningar till varför träning
  och motion är bra för dig
   

  1. Du blir gladare!
  När du motionerar frigör kroppen endorfiner som gör att du känner dig euforisk och lycklig. Det är därför fysisk träning starkt rekommenderas till folk som lider av depression. Nu kanske du inte alls känner dig just deprimerad, men är du hängig och trött kan du lätt bota det med lite mer endorfin-påslag.

  2. Du blir mindre stressad
  Av samma anledning som du blir gladare är det just endorfinerna som hjälper till att sänka stresshormonet kortisol, vilket balanserar upp ditt sinne och minskar ångest och oro.

  3. Du får bättre självkänsla
  Om du har problem att acceptera dig själv, träna! Det hjälper dig att se dig själv i ett bättre ljus, och du kommer att må bättre. Du kommer också att projicera den bästa versionen av dig själv till andra.

  4. Du får bättre minne
  Träning och rörelse ökar produktionen av celler i hippocampus, som ansvarar för minne och inlärning. Du kommer ihåg saker mer effektiv och har mycket lättare för att lära dig olika saker. 


  5. Du blir mycket mer produktiv
  Man kan ju tro att träning skulle göra dig mer trött, och att du då skulle prestera sämre på jobbet eller i andra aktiviteter, men det är ju faktiskt helt tvärtom! Träning hjälper dig att få mer energi och gör dig mer fokuserad och aktiv hela dagen.


  5 Tips för att komma igång med träningen


  1. Gör det du tycker är kul!
  Det är ju mycket lättare att skapa goda vanor med något man tycker är kul, att släpa sig iväg till något man egentligen inte vill fungerar inte i längden. Så vad tycker du är kul? Dans, cykling, löpning eller gym? Kanske gå med i ett korplag och spela fotboll, innebandy eller är långa skogspromenader din grej?

  2. Ta med en kompis
  Att ha någon att träna med gör det hela så mycket roligare och även svårare att dra sig ur när man har en bokad tid med någon. Med en träningskompis peppar man varandra och får kvalitetstid med varandra!

  3. Sätt mål
  Även om du inte vill göra en Iron Man inom ett år utan "bara" vill röra dig mer för att må bättre, så är det alltid gynnsamt att sätta upp mål, små som stora. Skriv upp exakt hur du vill att det ska kännas just för dig när du är harmonisk och balanserad.

  4. Utmana dig själv
  Du är mycket starkare än vad du tror- både mentalt och fysiskt! Så våga utmana dig själv, och väx som människa. Kanske kan du springa en liten bit under dina promenader, eller våga gå på det där passet som ser omöjligt ut. Vinsterna är många både för kroppen och själen!

  5. Varför?
  Sist men absolut inte minst behöver du ta reda på varför du vill börja/träna mer. Är det för att alla andra gör det och du känner att du måste? Eller för att du verkligen vill bli piggare, sänka stresshormoner i kroppen eller få bättre kondition och hjälpa hjärtat att må bra länge? Skriv ner ditt varför och använd det när du sätter dina mål, det behöver inte alls vara komplicerat, keep it simple!


  Läs mer
 • ​Ta dig tid att varva ner under semestern
  09/10/2019 0 Kommentarer
  ​Ta dig tid att varva ner under semestern

  Ta dig tid att varva ner under semestern


  Blir du också bombad just nu av löpsedlar om hur man toppar formen och liknande under semestern? Det kan säkert vara en toppentid för många att fokusera på träning och hälsa, men kan också bli ytterligare en stressfaktor och då bara öka mängden kortisol (stresshormon) och därmed får träningen bara en negativ effekt.Det är lätt att man faktiskt blir mer stressad under semestern, mycket förväntningar, resor, barn runt en hela tiden, middagar som skall ordnas, tankar omkring kroppens utseende och prestationskraven ökar i takt med att vädret kanske inte är perfekt… PUHHH!


  Få in en väldigt bra vana som kan göra stor skillnad på din hälsa och stress nivå.
  - Visste du att 70% av din energi kommer från din andning, om du inte andas djupt på en hel dag, så missar kroppen 5.000 liter syresatt blod - om dagen! Föreställ dig 5.000 mjölkpaket med syresatt blod som dina organ skall ha för att kunna fungera optimalt!


  Denna övning kan du göra vart som helst
  Se till att du drar dig undan stöket 10 min varje dag.
  Sätt dig eller ligg behagligt. Detta är DIN lyxterapi, egentid för själen och sinnet som också behöver lite semester.
  Fokusera på ditt andetag
  Ta djupa andetag under dagen andas genom näsan och räkna till 3 och andas ut genom näsan och räkna till 6.
  Tänk på något som du är tacksam för och något du ser fram emot.
  Lägg händerna på magen så att du känner att den sänks och höjs, inte i övre brösten.
  Utöver detta så gå långa promenader vid vatten eller i skog 3 gånger i veckan.
  Visste du att bara promenader kan öka din livslängd med flera år och din hjärna håller sig ung och frisk?


  Fakta Kortisol & binjurar
  Binjurarna har flera uppgifter, varav en av dem är att producera tillräckligt av stresshormonet kortisol. Kortisol frisätts vid stress, när vi äter saker som ökar vårt blodsocker, när vi tränar och när vi ska vakna på morgonen. Kortisol ser också till att hålla nere inflammationer och styr tarmens rörelser. Vid långvarig stress och för hög frisättning av stresshormonet kortisol, tänjer vi på binjurarnas funktion, och till slut orkar de inte längre frisätta de mängder med kortisol som krävs. Vid detta skede, har vi ofta svårt att vakna på morgonen, är morgontrötta, är trötta på eftermiddagen och/eller är kvällspigga. Vi har också sämre förmåga att klara av inflammationer, och om inflammation uppstår i kroppen, så behövs kortisol tillföras utifrån som kortison, då vi inte klarar att frisätta tillräckligt mycket på egen hand.


  Aromaterapi för att hjälpa våra organ
  Eteriska oljor är både doft och funktion och har sedan urminnes tider använts för att skapa parfymer och för sin naturmedicinska verkan. Du blandar dem själv i neutral kroppsolja, i bastuspann, i badet eller i aromalampa.
  Oljorma utvinns från en blommas blad, fruktens skal eller andra växtdelar och är fullpackade med läkande energi och ger växten dess doft, samt skyddar växten mot angrepp av bakterier och svampar.
  100 % äkta eteriska oljeblandningar för optimal effekt!


  Läs mer
 • ​3 snabba och enkla tips för en njutningsfull OCH hälsosam sommar!
  09/10/2019 0 Kommentarer
  ​3 snabba och enkla tips för en njutningsfull OCH hälsosam sommar!

  3 snabba och enkla tips för en njutningsfull OCH hälsosam sommar!


  Känner du att det kan vara svårt att leva hälsosamt under semestern? Här kommer 3 enkla tips för att njuta av sommar och ledighet samtidigt som du tar hand om dig och din hälsa!

  1. Hemma-Spa med honungsscrub
  Utnyttja tiden på bästa sätt under semester och ta hand om dig själv. Det finns mycket man kan göra själv av naturliga produkter och bara själva omvårdnaden om sig själv sänder positiva signaler till hjärnan, som ger lugn och tillfredställelse vilket sänker stresshormonet kortisol i kroppen. Gör så här:
  Blanda lika delar honung, kokosolja och socker
  (ha med fördel i en skvätt Råsaft Havtorn ) som innehåller höga halter C-vitamin som boostar kollagenproduktionen i huden. Skrubba kropp och ansikte i duschen, ångbastu eller varför inte ute i naturen i en sjö?

  2. Gå ut i naturen!
  Det finns många teorier om varför skogen är så nyttig för oss. Vissa tror att det är fytonciderna som alla växter ger ifrån sig som har en avslappnande effekt. En annan teori är att skogspromenader kan väcka känslor av förundran – något som ska kunna ha hälsosamma effekter, liknande de som märks hos astronauter som ser jorden från rymden.
  En japansk studie från 2010 visar att skogspromenader kan sänka ditt blodtryck, hjärtrytm och nivåer av stresshormonet kortisol i saliv. Betydligt mer än om du rör dig i stadsmiljö. Andra studier har även visat att en längre vistelse i skogen kan förbättra vårt immunförsvar genom att öka antalet vita blodkroppar markant. Så unna dig en härlig skogspromenad, stanna upp och ta några riktigt djupa andetag och känn hur lungorna fylls av massa syre.

  3. Ät från naturen
  ”Allt som våra kroppar behöver, har naturen skänkt oss rikligt av”,
  myntades av Dr. Sebastian Kneipp, som levde på 1800 –talet och som är fadern till hela vår kurortstradition. Det är mer aktuellt än någonsin. Alternativen och tillgången till processad mat som innehåller alldeles för mycket salt, socker och transfetter ökar hela tiden.
  Väljer du att äta naturligt undviker du direkt att få i dig det som gör att vi med hög risk utvecklar fetma, hjärt-kärlsjukdomar och diabetes. Så ta tillfället i akt att plocka bär under skogspromenaden, vill du ta en enklare väg att få i dig alla de vitaminer och mineraler som finns i bär och grönsaker, kolla in våra högkoncentrerade bärpulver, vilken färg är du?

  Läs mer
 • Nordiskt collagen Svar på alla dina frågor kring Collagen
  19/06/2019 - Linda Myrberg 0 Kommentarer
  Svar på alla dina frågor kring Collagen

  COLLAGEN PREMIUM +

  Läs mer
 • Ystad Saltsjöbad, Skandinaviens bästa spa?
  17/06/2019 - Linda Myrberg 0 Kommentarer
  Ystad Saltsjöbad, Skandinaviens bästa spa?

  Många frågar mig om mitt favoritspa i Skandinavien, och jag har 3-4 stycken jag verkligen tycker om. Ett av dem är Ystad Saltsjöbad, och här får ni veta varför!

  Läs mer