​3 snabba och enkla tips för en njutningsfull OCH hälsosam sommar!

3 snabba och enkla tips för en njutningsfull OCH hälsosam sommar!


Känner du att det kan vara svårt att leva hälsosamt under semestern? Här kommer 3 enkla tips för att njuta av sommar och ledighet samtidigt som du tar hand om dig och din hälsa!

1. Hemma-Spa med honungsscrub
Utnyttja tiden på bästa sätt under semester och ta hand om dig själv. Det finns mycket man kan göra själv av naturliga produkter och bara själva omvårdnaden om sig själv sänder positiva signaler till hjärnan, som ger lugn och tillfredställelse vilket sänker stresshormonet kortisol i kroppen. Gör så här:
Blanda lika delar honung, kokosolja och socker
(ha med fördel i en skvätt Råsaft Havtorn ) som innehåller höga halter C-vitamin som boostar kollagenproduktionen i huden. Skrubba kropp och ansikte i duschen, ångbastu eller varför inte ute i naturen i en sjö?

2. Gå ut i naturen!
Det finns många teorier om varför skogen är så nyttig för oss. Vissa tror att det är fytonciderna som alla växter ger ifrån sig som har en avslappnande effekt. En annan teori är att skogspromenader kan väcka känslor av förundran – något som ska kunna ha hälsosamma effekter, liknande de som märks hos astronauter som ser jorden från rymden.
En japansk studie från 2010 visar att skogspromenader kan sänka ditt blodtryck, hjärtrytm och nivåer av stresshormonet kortisol i saliv. Betydligt mer än om du rör dig i stadsmiljö. Andra studier har även visat att en längre vistelse i skogen kan förbättra vårt immunförsvar genom att öka antalet vita blodkroppar markant. Så unna dig en härlig skogspromenad, stanna upp och ta några riktigt djupa andetag och känn hur lungorna fylls av massa syre.

3. Ät från naturen
”Allt som våra kroppar behöver, har naturen skänkt oss rikligt av”,
myntades av Dr. Sebastian Kneipp, som levde på 1800 –talet och som är fadern till hela vår kurortstradition. Det är mer aktuellt än någonsin. Alternativen och tillgången till processad mat som innehåller alldeles för mycket salt, socker och transfetter ökar hela tiden.
Väljer du att äta naturligt undviker du direkt att få i dig det som gör att vi med hög risk utvecklar fetma, hjärt-kärlsjukdomar och diabetes. Så ta tillfället i akt att plocka bär under skogspromenaden, vill du ta en enklare väg att få i dig alla de vitaminer och mineraler som finns i bär och grönsaker, kolla in våra högkoncentrerade bärpulver, vilken färg är du?

0 0
Feed